街霸5比赛手机app

January 11, 2022

KUALA LUMPUR - Malaysian Research Accelerator for Technology and Innovation (街霸5) akan memberi tumpuan kepada pencapaian empat sasaran utama di bawah Rancangan Malaysia Ke-12 (RMK12).

Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi Datuk Seri Dr Adham Baba berkata, empat sasaran utama tersebut adalah 2.5 peratus Perbelanjaan Kasar Penyelidikan dan Pembangunan (GERD) kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) daripada 1.4 peratus sekarang.

Beliau memberitahu, selain itu, 500 bilangan produk dan penyelesaian dikomersialkan melalui Sandbox Inovasi dan Teknologi Nasional (NTIS) dan Tahun Pengkomersialan Malaysia (MCY).

“Ketiga, 70 peratus Perbelanjaan Penyelidikan dan Pembangunan oleh sektor swasta (BERD) kepada GERD dan keempat menduduki kedudukan 20 teratas dalam Indeks Inovasi Global,” katanya kepada pemberita di Pusat Pengalaman Pelanggan Huawei di sini, pada Selasa.

Sebelum itu, beliau menyaksikan pertukaran Memorandum Persefahaman (MoU) antara Taman Teknologi Malaysia (TPM), Huawei Technologies Malaysia dan Telekom Malaysia Berhad, yang menjalinkan usaha sama untuk membangunkan sebuah platform e-Perkhidmatan 街霸5.

Dr Adham menjelaskan, RM30 juta juga telah diperuntukkan dalam Bajet 2022 kepada 街霸5, melalui TPM, untuk dinaik taraf sebagai Hab Industri IR 4.0.

街霸5 yang merupakan penggabungan antara TPM dan Pusat Kreativiti dan Inovasi Global Malaysia (MaGIC) berperanan untuk memacu pulangan idea yang lebih tinggi melalui penciptaan, pembangunan dan pengkomersialan berteraskan teknologi.

Mengulas mengenai MoU pada Selasa, Dr Adham berkata, ia akan manfaatkan negara menerusi empat pendekatan iaitu mewujudkan infrastruktur digital yang dinamik bertempat di TPM yang dapat merangsang usaha penyelidikan serta pembangunan penyelesaian berteraskan teknologi seiring dengan keperluan industri.

Pendekatan kedua ialah membangunkan platform e-Perkhidmatan 街霸5 bagi memudah cara penawaran dan permintaan harta intelek serta produk; perkhidmatan inovasi serta berteknologi dan yang lebih penting dapat memadankan penyelesaian dengan permintaan dunia.

Menurutnya, MoU itu juga akan menggalakkan penerapan dan penggunaan inovasi Kecerdasan Buatan (AI) serta Perisian sebagai perkhidmatan buatan tempatan untuk memperkasakan teknologi masa hadapan selain mewujudkan lebih ramai bakat berkemahiran dan berpengalaman tinggi melalui pertukaran pengetahuan dalam bidang teknologi.

MoU tersebut dimeterai oleh Ketua Pegawai Eksekutif TPM Dzuleira Abu Bakar; Naib Presiden Huawei Malaysia Lim Chee Siong; dan Naib Presiden Eksekutif TM ONE, Shazurawati Abd Karim.

Melalui MoU berkenaan, TPM, Huawei Malaysia dan TM melalui unit penyelesaian perniagaan perusahaan dan sektor awamnya, TM ONE, akan membantu syarikat pemula niaga tempatan untuk memacu pemasaran komersial dengan mengetengahkan kemahiran dan produk mereka bagi memenuhi sebarang permintaan di platform e-Perkhidmatan. - Bernama

竞技宝全球注册网址(竞技宝决赛赛事) 梦三国2 英雄联盟押注 英雄联盟竞猜数据比分(英雄联盟竞猜官网抽注官方) 欧洲电竞下注下载v10.1版 星火电竞官方详情(星火电竞选手抽注)